HVA ER GARDINAKROBATENE?


Gardinakrobatene er en fersk undergruppe til Oppdal IL som trener på luftakrobatikk.

Luftakrobatikk er turn i luften, og i gardinakrobatene trener vi på luftakrobatikk med bruk av lange stoffer eller "gardiner" som henger fra taket, kalt tissue. Kort fortalt klatrer og utøver vi formasjoner og elementer i luften ved bruk av disse tissuen. Du kan snurre deg inn i tissuen på forskjellige måter, slik at du kan utføre forskjellige "fall". Når du er snurret inn bekker du deg fram eller baklengs slik at du snurrer rundt og surrer deg ut av tissuen. Her kan du utfordre deg selv på høyder og kropps koordinasjon. I tillegg får du i løpet av en treningsøkt også trent styrke og smidighet på mange av muskelgruppene i kroppen.

Treningene gjennomføres i trampolinerommet i sportshallen hvor vi har til sammen 4 tissuer fordelt på opptil 8 elever. Elevene jobber derfor sammen 2 og 2 på treningen og blir veiledet av 2 trenere.  

Våre unge og fantastiske trenere er selv engasjerte luftakrobater og sammen med en voksen kurset sikkerhetsvakt veileder de elevene gjennom en spennende og læringsrik trening på 1time.

Vi ønsker deg velkommen med på en luftig og spennende trening!